Breaking News
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Education Festival 2018 «Ανακάλυψέ το!» - Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 12:19
Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 09:52

ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ

Γράφτηκε από  Άγγελος Τσουκαλάς

Σοκ προκάλεσαν σε όλο τον κόσμο οι φωτογραφίες και τα στιγμιότυπα της Πλατείας Βάθη, όπου έλαβε χώρα διανομή λαχανικών από παραγωγούς προς πεινασμένους και εξαθλιωμένους πολίτες, οι οποίοι ποδοπατήθηκαν κυριολεκτικά για να εξασφαλίσουν μια σακούλα με λίγα τρόφιμα, τα οποία πριν από την κρίση  αγόραζαν με τα ψιλά που ξέμεναν στις τσέπες. Ξεκάθαρο δείγμα του πόσο πολύ έχει καταβαραθρωθεί το βιοτικό επίπεδο των πολιτών μιας χώρας την οποία όλος ο κόσμος ευγνωμονεί για την προσφορά της στον πολιτισμό.

Απ’ ό,τι φαίνεται, ο πολιτισμός έπεσε πολύ ως αξία από τη στιγμή που εξουσία, παγκόσμια και εγχώρια, ασκούν απολίτιστοι. Μπορεί να ζουν πλούσια τα εγχώρια, τα παγκόσμια και παγκοσμιοποιημένα golden boys, αλλά ο πλούτος, οι πισίνες, οι μπράβοι και τα θωρακισμένα αυτοκίνητα δεν προϋποθέτουν και πολιτισμό. Άσε που τους σωματοφύλακες και τα αλεξίσφαιρα τζάμια δεν τα χρησιμοποιούν οι έντιμοι που δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν.

«Ο Ελληνικός λαός είναι ατίθασος και γι’ αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, τη θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας και την πολιτική των ΗΠΑ» (Χένρι Κίσινγκερ).


Σενάριο συνωμοσίας. Η κλασική έκφραση που σπέρνει πάντα αμφιβολίες για γεγονότα αναμφισβήτητα. Σπουδαίο εργαλείο, εύκολα μπήκε στη ζωή μας και στο λεξιλόγιο του κάθε ξερόλα, στον οποίο το Διαδίκτυο δίνει το δικαίωμα να γράφει ό,τι γουστάρει χωρίς να κινδυνεύει από μηνύσεις, γι’ αυτό βλέπουμε χιλιάδες μπλογκ και σάιτ να λειτουργούν ανεξέλεγκτα.

Φαίνεται πως στην Ελλάδα η συντριπτική πλειονότητα είναι κατ’ αρχάς προπονητές ποδοσφαίρου και εν δυνάμει δημοσιογράφοι. Τέτοιο ψώνιο με τη δημοσιογραφία, την οποία κατά τ’ άλλα σε κάθε ευκαιρία βλαστημούν. Και το «λειτούργημα» και τους δημοσιογράφους. Δεν έχουν και άδικο, αλλά δεν μπορεί ένα λειτούργημα να το εξασκούν ξερόλες –όχι πως είναι καλό να την εξασκούν οι διαβρωμένοι.

Επιστρέφουμε στο… σενάριο. Κατά τον ανθέλληνα Κίσινγκερ αυτή η δήλωση παραφράστηκε. Χαθήκαμε στη μετάφραση. Το σενάριο, όμως, έχει επιβεβαιωθεί πλήρως. Ο πολιτισμός ξέπεσε ή, μάλλον, τον… ξέπεσαν οι απάτριδες πολιτικοί, με συνυπευθυνότητα και δική μας βεβαίως, και η εξαθλίωση αποτελειώνει έναν λαό που δεν αντιστάθηκε όταν έπρεπε και η κατάσταση ξέφυγε σε επίπεδα ανεξέλεγκτα.

Οπότε και η λύση δεν μπορεί πλέον να δοθεί με πολιτισμένο τρόπο. Δυστυχώς, οι κυβερνήσεις κρύβονται πίσω από τις ασπίδες των «πατριωτών» των δυνάμεων καταστολής, οι οποίοι για λίγα ευρώ φυλάνε αυτούς που ιδεολογικά υβρίζουν ως απάτριδες και προδότες. Παραλογισμός. Το… μεροκάματο προηγείται της ιδεολογίας κι αυτό μόνο πολιτισμό δεν δείχνει.

Οι εικόνες της εξαθλίωσης προβάλλονται παγκοσμίως και ο θαυμασμός μετατρέπεται σε οίκτο. Αυτό αποτελεί προφανώς την τιμωρία του πρώην ατίθασου ελληνικού λαού, διότι οι παγκόσμιοι εξουσιαστές συνηθίζουν να τιμωρούν σε παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση. Μην ξεχνάμε τον Σαντάμ Χουσεΐν, τον Μπιν Λάντεν, τον Οτσαλάν, τον Μιλόσεβιτς τον Λιβιτνένκο.

Οι επόμενες γενιές από αυτές τις εικόνες θα διδαχθούν, διότι αφού σβήσει ο πολιτισμός, έτσι σβήνει και η ιστορία και έτσι επιβεβαιώνονται και τα σενάρια. Μόνο που όταν συμβεί αυτό θα είναι πλέον πολύ αργά για επανόρθωση. Για να στραφούν τα μάτια του κόσμου και πάλι με θαυμασμό στην Ελλάδα θα πρέπει να συμβεί ένα νέο ’21, αλλά η σημερινοί Έλληνες δυστυχώς δεν το ‘χουν.

Του Άγγελου Τσουκαλά
Διαβάστηκε 823 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 10:47
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter