Breaking News
Η καταγωγή των ζυμαρικών - Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 09:38
Κίνα: internet με όρους και λογοκρισία! - Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 09:42
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Τρίτη, 14 Μαΐου 2013 09:43

Τα συσσίτια της ντροπής

Γράφτηκε από  Αχιλλέα Τζορμακλιώτη

Ομολογώ πως προτεραιότητα μου ήταν να γράψω κάτι σχετικά με τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που ζει ολόκληρη η χώρα, αλλά κυρίως χιλιάδες μαθητές, με τις απεργίες ενόψει πανελληνίων εξετάσεων. Ωστόσο εάν έκανα κάτι τέτοιο θα επεκτεινόμουν για ακόμη μια φορά μεμψιμοιρώντας, άρα αυτή η σκέψη γρήγορα απορρίφθηκε. Δυστυχώς ή ευτυχώς, όμως, δε θα αποφύγω να αναφερθώ σε ένα πολιτικό θέμα. Αυτό αφορά την μόδα των συσσιτίων που μπήκε πρόωρα στη ζωή μας.

Δεν αναφέρομαι φυσικά σε μοίρασμα τροφών από παραγωγούς, αγρότες, Αγροτικούς Συνεταιρισμούς ή από φιλανθρωπικές οργανώσεις (π.χ “αγάπη”), αλλά σε πολιτικά κόμματα. Με την Χρυσή Αυγή να ακολουθεί πιστά την συνταγή αυτή εδώ και πάρα πολύ καιρό, πολύ πριν ακόμα και από τις προηγούμενες εκλογές. Με μία σημαντική διαφορά. Δεν έχει τρόφιμα για όλους. Το σύνθημα της το λέει ξεκάθαρα: «Τρόφιμα μόνο σε Έλληνες». Η Χρυσή Αυγή «πατάει» πάνω στον εξαθλιωμένο συμπολίτη μας, προσφέροντάς του τροφή, αγνοώντας αυτό το άτομο πως την στιγμή εκείνη γίνεται απλά μέρος ενός επικοινωνιακού παιχνιδιού.

Η τακτική «κάνω συσσίτια» δεν είναι ούτε πρωτόγνωρη, ούτε ασυνήθιστη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι Ναζί στη Γερμανία, μέσω της οργάνωσης «Χειμερινή Αρωγή» μοίραζαν από το 1933 και για περίπου 12 χρόνια, τρόφιμα και ρούχα «Μόνο για Γερμανούς». Παρόμοια στάση τηρούσε στις ΗΠΑ και ο Αλ Καπόνε, την ίδια περίπου χρονολογία, το 1930 συγκεκριμένα. Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι σίτιζε 350.000 άτομα ημερησίως. Ο διαβόητος κακοποιός, εξασφάλιζε με αυτό τον τρόπο μία άφεση αμαρτιών από την κυβέρνηση της χώρας, η οποία και τρέναρε την προσπάθεια σύλληψης του. Δράση με τα ίδια κίνητρα και αρχές είχε και η ρατσιστική οργάνωση των ΗΠΑ, η Κου Κλουξ Κλαν. Περί το 1920 μοίραζε τροφή στα «λευκά θύματα της ύφεσης».

Όπως διαπιστώνουμε δηλαδή, η Χρυσή Αυγή συνεχίζει πιστά και επιτυχημένα τα ιδεολογικά μαθήματα που έχει πάρει από την ιστορία. Ξέρει τι κάνει, πως το κάνει, γιατί το κάνει και σε ποιους απευθύνεται. Μπορεί για τα περισσότερα κόμματα αυτή να είναι πραγματικά μια πολύ δύσκολη περίοδος, όπως άλλωστε και για τη κοινωνία, αλλά για την Χρυσή Αυγή είναι η ιδανική περίοδος. Η χώρα βρίσκεται σε μια κατάσταση που ευνοεί τέτοιου είδους ιδεολογίες. Είναι κοινό μυστικό, ότι ο σκοταδισμός, η εξαθλίωση και η ύφεση θρέφουν τον φασισμό. Τέτοια καθεστώτα ευημερούν σε αυτές τις συνθήκες και τις εκμεταλλεύονται. Γραπώνονται με τα δόντια πάνω σε αυτή την εποχή, όπως το λιοντάρι στο ελάφι. Έπειτα μας ρίχνουν κάτω, μας κάνουν δικούς τους και μας τρώνε. Το ίδιο φυσικά ισχύει και με τις λαϊκιστικού χαρακτήρα αιμοδοσίες κ.ά.

Οφείλουμε να αντισταθούμε σε καθετί που έρχεται να εκμεταλλευτεί τη φτώχεια μας, την ανέχεια μας, την ανάγκη μας, το μέλλον μας. Η προσωπικότητα δεν ξεπουλιέται. Έχουμε αποδείξει ότι επιβιώνουμε σε πολύ δυσκολότερες καταστάσεις, για να μας σώζει ένα πιάτο φαΐ από τα διάφορα, τέτοιου είδους, συσσίτια.

Του Αχιλλέα Τζορμακλιώτη

Διαβάστηκε 2097 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Μαΐου 2013 09:48
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter