Breaking News
Η καταγωγή των ζυμαρικών - Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 09:38
Κίνα: internet με όρους και λογοκρισία! - Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 09:42
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Σάββατο, 26 Μαΐου 2012 18:34

"Βιντεογραφήσου"! Η νέα εποχή στα βιογραφικά.

Γράφτηκε από τον 

noidou-biografiko.jpgΗ εποχή μας, μπορεί να χαρακτηρίζεται από την απότομη αύξηση της ανεργίας, που πλήττει κυρίως τους νέους. Πόσοι και πόσοι νέοι, επένδυσαν σε σπουδές, μεταπτυχιακά ή και ξένες γλώσσες, πιστεύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς ομώς κάποιο αποτέλεσμα; Σε τέτοιες εποχές όμως εφαρμόζεται και το ρητό: Πενία τέχνας κατεργάζεται.
Πριν μόλις λίγους μήνες, έκανε την εμφάνισή του ανάμεσα στις αμέτρητες ιστοσελίδες του Ελληνικού διαδικτύου, ένας καινούργιος πρωτοποριακός τρόπος εύρεσης εργασίας. Ένα καινούργιο website που έχει σκοπό να πάρει ένα βήμα παραπέρα όποιον αναζητά επαγγελματική απασχόληση, χωρίς να εξαρτάται απλώς από ένα απλό δισέλιδο βιογραφικό - ένα από τα πολλά που κοσμούν τους αμέτρητους γεμάτους κάδους σκουπιδιών στα γραφεία και στα καταστήματα κάθε λογής εργοδοτή. Εάν έχετε λάπτοπ, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή,μια μικρή βιντεοκάμερά ή ακόμα και smartphone, τότε είστε έτοιμοι! Η ιδέα της έμπειρης ομάδας που βρίσκεται πίσω από την ολοκαίνουργια ιστοσελίδα ευρέσεως εργασίας ονόματι Videografiko.gr στηρίχθηκε στο γεγονός ότι, εάν κάτι μας έχει απομείνει από τα χρόνια της καταναλωτικής μας αφθονίας, είναι η προσιτή σε όλους πλέον τεχνολογία των σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων.

Να λοιπόν πώς δουλεύει αυτός ο νέος τρόπος ευρέσεως εργασίας: Το ελάχιστο που χρειάζεται κάποιος που ψάχνει σήμερα δουλειά είναι η κάμερα του λάπτοπ του. Αφού έχει ήδη ετοιμάσει ένα μικρό κείμενο όπου θα μιλάει για τον εαυτό του, την επαγγελματική του εμπειρία και τα στοιχεία της προσωπικότητάς του που θα ήθελε να δείξει περισσότερο, στη συνέχεια πατάει το record. Κι αυτό είναι! Αφού μαγνητοσκοπηθεί το Βιντεογραφικό του, το ανεβάζει στην πλατφόρμα του YouTube, στέλνει το λινκ στο Videografiko.gr καθώς και όποιο άλλο αρχείο θα επιθυμούσε (π.χ. το έντυπο βιογραφικό του σε μορφή word, φωτογραφίες ή ηλεκτρονικά αρχεία κάθε μορφής που θεωρεί χρήσιμα για να προβληθεί η επαγγελματική του εμπειρία) και, με αυτόν τον απλό τρόπο, όποιος ψάχνει δουλειά ανοίγει την πόρτα του σε αμέτρητους υποψήφιους εργοδότες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από την άλλη, ο εργοδότης, βλέποντας ένα Βιντεογραφικό, μπορεί να μάθει περισσότερα για την προσωπικότητα του υποψηφίου συνεργάτη του μέσα από τις μικρές εκείνες λεπτομέρειες που δεν είναι ανάγκη να συνοδευθούν με λόγια ή κείμενο. Για παράδειγμα, από τον τρόπο ντυσίματος, από τη γλώσσα του σώματος, αλλά και από το πώς παρουσιάζει ένας άνθρωπος τον εαυτό του και πώς προσεγγίζει εν τέλει τους άλλους, μπορεί κανείς να μάθει πολλά. Παράλληλα, πολλοί που ψάχνουν δουλειά έχουν βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να μην έχουν λάβει ποτέ τους απάντηση σε μια αίτηση πρόσληψης που έστειλαν και βέβαια, χωρίς να έχουν την ευκαιρία να δώσουν τη μάχη τους σε μια συνέντευξη δια ζώσης.

Η ομάδα του Videografiko.gr φιλοδοξεί πως όλη αυτή η Οδύσσεια ευρέσεως εργασίας είναι δυνατόν να συντομευθεί σημαντικά και, με τη βοήθεια του εξαιρετικά φιλικού προς τον χρήστη layout του site, πιστεύει πως είναι απλώς θέμα χρόνου να κερδίσει το κοινό όχι μόνον όσων ζητούν να βρουν δουλειά, αλλά και των απανταχού υποψηφίων εργοδοτών, είτε αυτοί βρίσκονται στην Ελλάδα και στην Κύπρο, είτε ακόμα και στο εξωτερικό, αφού υπάρχει ειδική κατηγορία στην οποία κατατίθενται Βιντεογραφικά και στα αγγλικά.

Διαβάστηκε 2407 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012 19:20
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter