Breaking News
Η καταγωγή των ζυμαρικών - Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 09:38
Κίνα: internet με όρους και λογοκρισία! - Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 09:42
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 09:35

Κλειστή η Φιλοσοφική μέχρι και την Πέμπτη

Γράφτηκε από  Τζένη
Αναστέλλουν μέχρι την Πέμπτη 14 Μαρτίου το εκπαιδευτικό έργο τους οι καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προώθηση του σχεδίου «Αθηνά».

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής αποφάσισε ύστερα από συνέλευσή της ότι «απορρίπτει την προτεινόμενη από το σχέδιο "Αθηνά" συγχώνευση των πέντε Τμημάτων Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών και μάλιστα την απόσπασή τους από τη Φιλοσοφική Σχολή και τη δημιουργία Σχολής Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών, όπως προβλέπεται από την τελευταία εκδοχή του σχεδίου. Εμμένει στην ήδη διακηρυγμένη και με επιστημονικά επιχειρήματα τεκμηριωμένη θέση της για αυτοδύναμα και αυτόνομα Τμήματα (Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας) εντός της Φιλοσοφικής Σχολής».

Ακόμη «απορρίπτει την απολύτως αιφνιδιαστική πρόταση για κατάργηση του Προγράμματος Ψυχολογίας και συρρίκνωση των κατευθύνσεων Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής σε μία ενιαία κατεύθυνση. Τέλος, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για τη δραματική μείωση των εισακτέων (αγγίζει σχεδόν το 50%) στα Τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής. Η Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ απέδειξε στη γόνιμη ιστορική διαδρομή της ότι διαθέτει τις υποδομές και το επιστημονικό-διδακτικό δυναμικό ώστε να εκπαιδεύει άξιους επιστήμονες και να προάγει την καλλιέργεια των ανθρωπιστικών σπουδών».
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, οι καθηγητές της Σχολής δηλώνουν «σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψουν τη διάλυση της Φιλοσοφικής Σχολής και καλούν τα μέλη της να συντονιστούν με τις υπόλοιπες συνιστώσες της πανεπιστημιακής κοινότητας και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες, για τις οποίες θα υπάρξει εγκαίρως ενημέρωση».

Ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., σε συνεργασία με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της Σχολής, καλεί τα μέλη του:
- σε εκδήλωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13/3, στη μία το μεσημέρι, στα Προπύλαια και στη συνέχεια στις 18.00 έξω από τη Βουλή.
- σε συμμετοχή στην πανελλαδική πανεκπαιδευτική πορεία την Πέμπτη 14/3, στις 12.00 το μεσημέρι, στα Προπύλαια και στη συνέχ
εια στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΚΑΓΕΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ» 
(από την επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, 28-02-2013)

"Για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Τη διατήρηση της αυτοτελούς λειτουργίας των τμημάτων Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών. Η προτεινόμενη συγχώνευση των τμημάτων Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών σε ένα ενιαίο υβριδικό τμήμα δεν οδηγεί σε ουσιαστικές θεσμικές αλλαγές, δεν επιφέρει ορατά οφέλη οικονομικής ή άλλης φύσεως, δεν έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα, καθώς αποκόπτει τη χώρα από τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα και μειώνει τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων, οι οποίοι δε θα κατέχουν γνώσεις και δεξιότητες σε ένα ευρύτερο διακριτό κλάδο της επιστήμης, αλλά μόνο ανεπαρκή γλωσσική κατάρτιση. Θεωρούμε απόλυτα δικαιολογημένο και στηρίζουμε τον αγώνα της πανεπιστημιακής κοινότητας ενάντια στην προτεινόμενη συγχώνευση".

Διαβάστε επίσης: Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Μουσείο της Ακρόπολης

Διαβάστηκε 1087 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 10:08
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter