Breaking News
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Education Festival 2018 «Ανακάλυψέ το!» - Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 12:19
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 22:11

Ποιοι δικαιούνται τελικά το πάσο;

Γράφτηκε από  Ιωάννα Αναστάση

Είσαι φοιτητής σε κάποια σχόλη; Δεν είναι απαραίτητο (σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας) να θεωρείσαι κάτοχος του δελτίου ειδικού εισιτηρίου – πάσο. Για να θεωρηθείς δικαιούχος θα πρέπει να είσαι φοιτητής πλήρους φοίτησης του πρώτου κύκλου σπουδών που δεν είσαι ήδη κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ για όσα έτη απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών προσαυξημένα κατά δύο (2) έτη.

Συνεπώς, αν ο φοιτητής έχει ήδη ένα πτυχίο είτε κορνιζαρισμένο είτε όχι και τώρα είναι ξανά φοιτητής σε κάποια άλλη σχολή δεν δικαιούται το πάσο.

 

Ακόμη, δικαιούχοι θεωρούνται οι φοιτητές μερικής φοίτησης του πρώτου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ για διπλάσια έτη από όσα απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών. Επιπροσθέτως, μπορούν να παραλάβουν το πάσο οι φοιτητές του δεύτερου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου για όσα έτη διαρκεί η φοίτησή τους σύμφωνα με το εκάστοτε ενδεικτικό πρόγραμμα δεύτερου κύκλου σπουδών. Άξιοι παραλαβής του πάσο θεωρούνται και οι φοιτητές του τρίτου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι διδακτορικού τίτλου για τέσσερα (4) έτη από την ημερομηνία εγγραφής τους.

Τέλος, το δελτίο ειδικού εισιτηρίου το δικαιούνται οι φοιτητές − πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και τρίτων κρατών, οι οποίοι σπουδάζουν σε ημεδαπό ΑΕΙ στα πλαίσια του προγράμματος κινητικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Erasmus» για όσο χρόνο διαρκεί η φοίτησή τους στο ημεδαπό ΑΕΙ.

Από το ακαδημαϊκό έτος 2011−2012 η διαδικασία αίτησης και έκδοσης δελτίου ειδικού εισιτηρίου γίνεται εφεξής αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, μέσω υπηρεσίας κεντρικού πληροφοριακού συστήματος, η οποία παρέχεται από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), με την τεχνική υποστήριξη της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) που συστάθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 29/1998 (ΦΕΚ 34 Α΄).

Ποια είναι η ισχύς του δελτίου ειδικού εισιτηρίου – πάσο;

Το δελτίο ειδικού εισιτηρίου ισχύει για όλο το έτος, από 1η Σεπτεμβρίου έως την 31η Αυγούστου, με την επιφύλαξη των οριζόμενων στις επόμενες παραγράφους.

Πώς θα αποκτήσω το πάσο τελικά;

Οι δικαιούχοι οφείλουν να επιλέξουν ηλεκτρονικά ένα από τα διατιθέμενα στο πληροφοριακό σύστημα σημεία εντός της Χώρας, από όπου επιθυμούν να παραλάβουν αυτοπροσώπως το δελτίο ειδικού εισιτηρίου.

Σημεία παράδοσης υπάρχουν σε όλους τους Δήμους

της Ελλάδας στις οποίες υφίσταται σχολή.

Οι δικαιούχοι ειδοποιούνται είτε ηλεκτρονικά είτε με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο για την άφιξη του δελτίου τους στο σημείο παράδοσης. Η διάθεση του δελτίου στο επιλεγμένο σημείο παράδοσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 5 εργάσιμες μέρες από τη στιγμή της έγκρισης της αίτησης από τις Γραμματείες των σχολών.

Κατόπιν της σχετικής ειδοποίησης ο δικαιούχος μεταβαίνει αυτοπροσώπως στο σημείο παράδοσης και παραλαμβάνει το δελτίο επιδεικνύοντας την αστυνομική

του ταυτότητα και καταβάλλοντας ταυτόχρονα το απαιτούμενο αντίτιμο. Σε περίπτωση παραλαβής από τρίτο πρόσωπο θα απαιτείται να επιδεικνύεται νόμιμη εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής.

Μέχρι πότε μπορώ να παραλάβω το πάσο;

Το δελτίο ειδικού εισιτηρίου παραμένει στο σημείο παράδοσης για δύο μήνες από την ημέρα της σχετικής ειδοποίησης προς το φοιτητή. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν προσέλθει για την παραλαβή του δελτίου εντός των δύο μηνών, χάνει το δικαίωμα παραλαβής του συγκεκριμένου δελτίου. Εάν ο φοιτητής επιθυμεί να παραλάβει το δελτίο μετά το πέρας των δύο μηνών, τότε υποβάλλει νέα αίτηση και ακολουθείται η διαδικασία από την αρχή.

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) διαχειρίζεται το σύνολο της διαδικασίας εκτύπωσης και διανομής του δελτίου ειδικού, την οποία δύναται να αναθέτει το έργο σε ανάδοχο κατόπιν μειοδοτικού διαγωνισμού.

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα σύνδεσης με το λογαριασμό σας για την υποβολή της αίτησης με απώτερο σκοπό την απόκτηση του δελτίου ειδικού εισιτηρίου – πάσο τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο αρωγής χρηστών στο τηλέφωνο 8011131400 καλώντας από σταθερό είτε στο τηλέφωνο 2107724375 καλώντας από κινητό.

Διαβάστηκε 8105 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011 03:05
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια (1)

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter