Breaking News
Η καταγωγή των ζυμαρικών - Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 09:38
Κίνα: internet με όρους και λογοκρισία! - Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 09:42
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 21:09

Τυφλός μαθητής από την Λέσβο αρίστευσε στις Πανελλαδικές

Γράφτηκε από τον 

Σε όλα τα μαθήματα που έδωσε φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις πήρε 20 ο 18χρονος μαθητής από τα Πάμφιλα Λέσβου. Και το αξιοσημείωτο είναι ότι είναι τυφλός.

Αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό από πολύ μικρή ηλικία (2,5 χρονών) καθώς είχε ένα πρόβλημα με το οπτικό του νεύρο. Η έλλειψη της όρασης δεν αποτέλεσε τροχοπέδη στην σταδιοδρομία του Ευστράτιου Εγγλέζου και ούτε πτόησε ποτέ την οικογένεια του στον αγώνα της καταξίωσης μέσω των σπουδών, όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις με παιδιά που έχουν προβλήματα όρασης.

Αυτό εξάλλου φαίνεται καθαρά από το γεγονός ότι από μικρό παιδί ο Στράτος καταπιάνονταν με διάφορες δραστηριότητες όπως αρμόνιο, ήδη από την ηλικία των 5 ετών. Ασχολήθηκε, επίσης, με την κεραμική, την καλαθοπλεκτική, κάνει τζούντο, παρακολουθεί μαθήματα παραδοσιακών χορών και αγαπάει αρκετά την φύση γι΄αυτό και βοηθάει τον παππού του στις καλλιέργειές λαχανικών που έχει στο χωριό. Συγχρόνως, γνωρίζει να χειρίζεται υπολογιστή αφού κατέχει πιστοποιητικό ECDL αλλά και την αγγλική και γαλλική γλώσσα.

Ο Στράτος έδωσε όλα τα μαθήματα της Θεωρητικής Κατεύθυνσης (ειδικής κατηγορίας) και πήρε σε ΟΛΑ 20. Η επιτυχία του προκάλεσε τεράστια εντύπωση και γέμισε με θαυμασμό και υπερηφάνεια την μητέρα και τον πατέρα του που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια του όλα αυτά τα χρόνια, οι οποίοι επιδιώκουν καθημερινά να είναι ο Στράτος ένα κοινωνικοποιημένο και πολυάσχολο παιδί.

Για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ο ίδιος δηλώνει ότι τα Λατινικά ήταν το πιο δύσκολο μάθημα αφού ήταν μια ξένη γλώσσα και έπρεπε να την αποστηθίσει με ακουστικά μέσα. Τα θέματα ήταν ίδια με αυτά των υπολοίπων συμμαθητών του στα ενδοσχολικά μαθήματα αλλά διαφορετικά στης Κατεύθυνσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αντιμετώπισε διαφορετικό βαθμό δυσκολίας.

Ο Στράτος ήταν πάντα άριστος μαθητής και μάλιστα τελείωσε με 19,1 το Γυμνάσιο. Οι γονείς του φρόντισαν στο σπίτι να του παρέχεται ο κατάλληλος εξοπλισμός που να τον βοηθά στη μελέτη του. Μάλιστα για αυτό το λόγο είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ πριν λίγα χρόνια, όταν το κράτος δεν έστελνε στο σχολείο των Παμφίλων τον κατάλληλο σχολικό εξοπλισμό για την περίπτωση του.

Τώρα σκέφτεται για σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πιθανώς σε κάποια σχολή με αντικείμενο τον τομέα της Εκπαίδευσης. Και όποια και να διαλέξει, είμαστε σίγουροι ότι και εκεί θα αριστεύσει.

Από κει και πέρα ο Ευστράτιος πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση από όλους  μας. Πρέπει όλοι να διδαχθούμε το εξής από την περίπτωση του 18χρονου μαθητή: να μην παρατάμε τους στόχους και τα όνειρά μας, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που θα μας εμφανιστούν - αφού όλα υπερνικούνται!!!

Διαβάστηκε 2380 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012 00:30
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter