Σεμινάριο: Aυτοάνοσα: Mπορεί η διατροφή να δώσει τη λύση;

Το Infokids.gr, το Aegean College και η διαιτολόγος - διατροφολόγος Δέσποινα Μαρσέλλου, διοργανώνουν δωρεάν σεμινάριο με θέμα  «Διατροφή και αυτοάνοσα: Mπορεί η χορτοφαγία να δώσει τη λύση;» το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί έξαρση στα αυτοάνοσα, με κύριους πρωταγωνιστές τον αυτοάνοσο θυρεοειδή, τη σκλήρυνση κατά πλάκας, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και τις φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου. Τα αιτία ακόμα είναι άγνωστα, αλλά ερευνάται η υπόθεση της υγιεινής (Ηygiene hypothesis) τα τελευταία χρόνια έδαφος έχει κερδίσει η συσχέτιση των αυτοάνοσων με το μικροβίωμα του εντέρου.

Στο σεμινάριο αυτό θα δούμε τα πιθανά αίτια δυσβίωσης του εντέρου και τη συσχέτιση με τα αυτοάνοσα, καθώς και τις τροφές που είναι υπαίτιες για τη φλεγμονή και την καταστροφή των καλών βακτηρίων στο έντερο.

Θα εξετάσουμε, επίσης, κατά πόσο μπορούν οι φυτικές ίνες και η χορτοφαγία να επηρέασουν και να ενισχύσουν το μικροβιώμα το εντέρου και, αν ναι, ποιες φυτικές ίνες είναι καλύτερες και ποιες πρέπει να αποφεύγονται, όπως και πως μπορεί να γίνει σταδιακή μετάβαση σε τροφές υψηλές σε φυτικές ίνες σε άτομα που υποφέρουν από ευερέθιστο έντερο.

Η ημερίδα απευθύνεται σε:

• σε γονείς
• σε επαγγελματίες και ειδικούς από το χώρο της διατροφής και της υγείας
• σε φοιτητές από αντίστοιχα θεματικά πεδία (Ιατρικής, Διατροφολογίας, Διαιτολογίας)
• σε κάθε ενδιαφερόμενο

Είσοδος ελεύθερη

Δηλώσεις συμμετοχής στο πεδίο εγγραφής παρακάτω κι εδώ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Πού: Aegean College, Πανεπιστημίου 17, Αθήνα.

Πότε: Σάββατο 09/12/2017, 12:00 

Ιδιότητες Σεμιναρίου

Έναρξη 09-12-2017
Λήξη 09-12-2017
Κόστος Δωρεάν
Ευχαριστούμε αλλά δεν δεχόμαστε πλέον άλλες εγγραφές για αυτό το σεμινάριο

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter