Βασικές αρχές HACCP και κανόνες ορθής υγιεινής πρακτικής σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, είναι επιτακτική ανάγκη σύμφωνα με την σχετική οδηγία όπως προκύπτει από την ΚΥΑ 487/2000. Είναι ένας οδηγός αναφορικά με θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, για την εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων.

Έναρξη – Εισαγωγή (βασικές αρχές HACCP)

  • Γενικές αρχές HACCP

Κίνδυνοι τροφίμων – Ασθένειες που προκαλούνται από τα τρόφιμα

  • Κατηγορίες επιμόλυνσης τροφίμων
  • Χειρισμός προϊόντων
  • Αλυσίδα Ψύξης
  • Βαθμοί επικινδυνότητας τροφίμων
  • Τροφικές δηλητηριάσεις

Υγιεινή του Προσωπικού

  • Ατομική Υγεία
  • Ατομική Υγιεινή
  • Επιμολύνσεις από το προσωπικό
  • Πλύσιμο των χεριών
  • Καθαρισμός και Απολύμανση

Σκοπός, Πλάνο Καθαρισμού & Απολύμανσης

  • (ΠΟΥ – ΠΟΤΕ – ΠΟΙΟΣ – ΠΩΣ), Διαχείριση Απορριμμάτων
  • Μυοκτονία και Απεντόμωση
  • Σκοπός, Είδη Ξενιστών – Πρόληψη, Αντιμετώπιση

Παραλαβή Ά Υλών και Υλικών Συσκευασίας

  • Απαιτήσεις Προμήθειας – Απαιτήσεις για σωστή Παραλαβή
  • Θερμομέτρηση Προϊόντων – Βαθμονόμηση Θερμομέτρου

Αποθήκευση Τροφίμων

  • Συνθήκες Αποθήκευσης
  • Κανόνες Σωστής Αποθηκευτικής Πρακτικής
  • Ειδικές απαιτήσεις

Προετοιμασία και Επεξεργασία Τροφίμων

  • Βασικοί κανόνες προετοιμασίας
  • Πλύσιμο – Απόψυξη – Τεμαχισμός

Οδηγίες και βασικοί κανόνες Θερμικής Επεξεργασίας

Στάδια μετά τη Θερμική Επεξεργασία

  • Θερμοκρασίες Συντήρησης
  • Σωστοί Χειρισμοί από το Προσωπικό
  • Κρύωμα – Αναθέρμανση.
  • Συντήρηση σε Ψύξη ή Κατάψυξη –
  • Διατήρηση με Ψύξη ή Θέρμανση
  • Σωστό Σερβίρισμα

Διάρκεια σεμιναρίου: 10 ώρες

Πληροφορίες: 2310500473 – 2313051525, kek.thess[at]gmail.com

Εγγραφές στο πεδίο παρακάτω.

Ιδιότητες Σεμιναρίου

Έναρξη 16-12-2017
Λήξη 16-12-2017
Κόστος 150.00€

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter