Diploma in Evidence-based Coaching

Περιγραφή & Στόχοι του προγράμματος

Το Diploma in Evidence-based Coaching - Πιστοποιημένο από το European Mentoring & Coaching Council και το Association for Coaching, είναι ένα μονοετές, βιωματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης που στοχεύει στην κατάρτιση επαγγελματιών που θα είναι έτοιμοι να παρέχουν Coaching υπηρεσίες σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν την απαραίτητη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση, προχωρημένες δεξιότητες ενός επιτυχημένου επαγγελματία coach και θα εξασκηθούν με πραγματικούς πελάτες. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε  δύο κύκλους: ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει 8 Διήμερα Βιωματικά Εργαστήρια (Workshops) και ο δεύτερος την υποχρεωτική πρακτική άσκηση με εθελοντές. Η εκπαίδευση υποστηρίζεται ηλεκτρονικά από την ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα εκπαίδευσης του Ινστιτούτου.

Βιωματική εκπαίδευση

Το πρόγραμμα είναι βιωματικό και συνδυάζει την θεωρία με την πράξη. Οι εκπαιδευόμενοι συμμετέχουν σε βιωματικές ασκήσεις, εκπαιδευτικές συνεδρίες και στη συνέχεια στοχάζονται πάνω στην εμπειρία τους. Έτσι, η γνώση αναδύεται εκ των έσω και κατακτάται εις βάθος. Με τη βιωματική εμπειρία οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να συνδυάζουν μοντέλα και τεχνικές στον κάθε πελάτη ξεχωριστά ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν δεξιότητες Αυτό-παρατήρησης, Αναστοχασμού και Συναισθηματικής Υπευθυνότητας που είναι απαραίτητες για την παροχή Coaching συνεδριών.

Χαρακτηριστικά στοιχεία του προγράμματος:

  •  Διαμορφώνει Coaches έτοιμους να εργαστούν με ιδιώτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις.
  •  Περιλαμβάνει πρακτική άσκηση με εθελοντές.
  •  Περιλαμβάνει ατομικές συνεδρίες εποπτείας για κάθε εκπαιδευόμενο.
  •  Περιλαμβάνει εξειδικευμένη εκπαίδευση σε εργαλεία marketing για νέους Coaches.
  •  Παρέχει πρόσβαση στην σύγχρονη επιστημονική γνώση και την έρευνα.
  •  Περιλαμβάνει εκπαίδευση σε σύγχρονες προσεγγίσεις Θετικής Ψυχολογίας.
  •  Δίδεται έμφαση στη βιωματική διεργασία εκμάθησης και την αυτοβελτίωση των συμμετεχόντων.
  •  Προβλέπεται μια σαφής διαδικασία εισδοχής που διαφυλάσσει την ποιότητα των ομάδων.

Πιστοποίηση & Επαγγελματική Εξέλιξη:

European Mentoring & Coaching Council

To πρόγραμμα έχει λαβει το European Quality Award και οι απόφοιτοί του μπορούν να πιστοποιηθούν στο επίπεδο του Practitioner Coach από ΕΜCC και Hellenic Coaching Association.
 

Association for Coaching

Το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο ως Accredited Diploma in Coach Training και οι απόφοιτοί του μπορούν να πιστοποιηθούν στο επίπεδο του Professional & Master Coach.

 

Σε ποιους απευθύνεται:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το Coaching και είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε ένα ολοκληρωμένο μονοετές πρόγραμμα. Σε εκείνους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν ως Personal & Executive Coaches ή να εφαρμόσουν Coaching δεξιότητες και εργαλεία σε υψηλό επίπεδο, στο εργασιακό τους περιβάλλον. 

Προαπαιτούμενα εγγραφής:

Για την εγγραφή στο πρόγραμμα και τη συμμετοχή στη βιωματική ομάδα εκπαίδευσης απαιτείται Ακαδημαίκός Τίτλος Σπουδών από ΑΕΙ, ΑΤΕΙ ή κολλέγια που συνεργάζονται με ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού και η άριστη γνώση αγγλικών. Οι ενδιαφερόμενοι αποστέλλουν βιογραφικό, κι αφού καταγραφούν τα τυπικά προσόντα, καλούνται σε προσωπική συνέντευξη στην οποία πραγματοποιείται μια αμοιβαία γνωριμία. Η προσωπική συνέντευξη εστιάζει στην επιθυμία για συμμετοχή σε βιωματική ομάδα, τη δέσμευση στους κανόνες και κυρίως την ευθυγράμμιση με τις αρχές και την κουλτούρα του επιστημονικά τεκμηριωμένου Coaching.

Προαπαιτούμενα ολοκλήρωσης:

Για την επιτυχή τους ολοκλήρωση απαιτούνται η παρουσία και ενεργητική συμμετοχή στα διήμερα εργαστήρια, η επιτυχής ολοκλήρωση online test, η κατάθεση 4 ηχογραφημένων συνεδριών με αναστοχασμό, υλοποίηση 40 ωρών πρακτικής άσκησης, επιτυχής αξιολόγηση από εξωτερικό αξιολογητή και κατάθεση 2 γραπτών εργασιών.

Εκπαιδευτικές ενότητες και περιεχόμενα

To πρόγραμμα αποτελείται από 8 υποχρεωτικές εκπαιδευτικές ενότητες (Υ) και 1 προαιρετικής επιλογής (Ε) που περιλαμβάνουν την πλέον σύγχρονη γνώση και τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για τον επαγγελματία Coach. Μελετήστε με προσοχή το περιεχόμενό τους εδώ

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν με την εγγραφή τους, το βιβλίο του κ. Πετρά Χαράλαμπου "Η τέχνη του Coaching" που αποτελεί το βασικό εγχειρίδιο του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας εδώ: 210 9859680

Ωράριο Γραμματείας: Δευτ - Παρ. 10:00 - 15:00.

Εναλλακτικά, μπορείτε να μας στείλετε e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για εγγραφές συμπληρώστε το πεδίο εγγραφής εδώ.

Ιδιότητες Σεμιναρίου

Έναρξη 21-10-2017
Λήξη 13-07-2018
Κόστος Κατόπιν Επικοινωνίας
Ευχαριστούμε αλλά δεν δεχόμαστε πλέον άλλες εγγραφές για αυτό το σεμινάριο

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter