Breaking News
Η καταγωγή των ζυμαρικών - Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 09:38
Κίνα: internet με όρους και λογοκρισία! - Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 09:42
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011 23:50

ΓΕΝΟΠ: Η ΔΕΗ δεν δικαιούται να ελέγξει που πήγαν τα λεφτά

Γράφτηκε από  Χάρης Φλουδόπουλους

Στο Δ.Σ. της ΔΕΗ προ ημερών οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών «μπλόκαραν» πρόταση για να σταματήσει να καταβάλλεται η περίφημη χρηματοδότηση της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, με το  αιτιολογικό ότι πρόκειται για κομμάτι της συλλογικής σύμβασης και ως εκ τούτου απαιτείται συμφωνία και των δύο πλευρών και δεν μπορεί να υπάρξει μονομερής τροποποίηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Έτσι, η φετινή επιχορήγηση ύψους 3 έως 4 εκατ. ευρώ θα παραμείνει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ή θα καταβληθεί κανονικά παρά το γεγονός ότι έχει ξεσηκωθεί σάλος και υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης. Η αποκάλυψη αυτή που έγινε από το «Κεφάλαιο» το Σάββατο, δεν πτόησε τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που πέρασαν στην αντεπίθεση και με αφορμή τα επικριτικά δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου, έκαναν εκ νέου λόγο για άθλια επίθεση  και για «οργανωμένη προσπάθεια» σπίλωσης του ταξικού συνδικάτου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ «που ανυποχώρητα αγωνίζεται ενάντια στα συμφέροντα...».

"Δεν παίρνουμε τα λεφτά της γριούλας"

Επί της ουσίας τώρα, η ΓΕΝΟΠ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα χρήματα που λαμβάνει αποτελούν μέρος της αύξησης που θα έπαιρναν ως εργαζόμενοι και «δεν είναι τα λεφτά της γριούλας που δεν μπορεί να πληρώσει». Ειδικότερα για τα περίφημα 25 εκατ. ευρώ, η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι το 65% - 70% αυτών των χρημάτων πήγε στον ΟΚΔΕ για το πρόγραμμα κοινωνικών δραστηριοτήτων. Όσο για τα υπόλοιπα χρήματα –αναφέρει η ανακοίνωση– αυτά δεν πληρώνονται απευθείας στο συνδικάτο αλλά με την προσκόμιση τιμολογίων.

Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ η ΔΕΗ δεν μπορεί να ελέγξει τη σκοπιμότητα των δαπανών αυτών κάτι που γίνεται από τους ίδιους τους συνδικαλιστές: «Η ΔΕΗ δεν έχει ρόλο και δικαίωμα να πει εάν το συνδικάτο πάει ένα τιμολόγιο με φαγητό και έχει ανάλυση ότι το μενού ήταν θαλασσινά, ΄δεν πληρώνω θαλασσινά. Εγώ πληρώνω μόνο ψωμί, ελιά και κεφτεδάκια΄. Όσο για το αν σπαταλάμε τα χρήματα ή κακώς τα ξοδέψαμε εκεί ή αλλού, αυτόν το ρόλο του ελεγκτή, το να ελέγξει δηλαδή την σκοπιμότητα της κάθε δαπάνης, την έχουν τα ελεγκτικά όργανα της ΓΕΝΟΠ (που είναι η ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ εξελεγκτική επιτροπή, το Δ.Σ. και το σώμα των 300 Συνέδρων που κάθε φορά υπάρχει πλήρης και αναλυτική παρουσίαση της κάθε δαπάνης)  και όχι η ΔΕΗ γιατί τότε θα ήταν ευθεία παρέμβαση στην λειτουργία του Συνδικάτου.»

«Ξέχασαν» την υπόθεση των πλαστών τιμολογίων

Βεβαίως ο έλεγχος αυτός που επικαλείται η ΓΕΝΟΠ στην ανακοίνωσή της, δε στάθηκε ικανός να εντοπίσει τα πλαστά τιμολόγια ύψους 139.770 ευρώ που εντοπίστηκαν από το ΣΔΟΕ στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, το 2004 και αφορούσαν δαπάνες που υποτίθεται ότι πραγματοποιήθηκαν το 2001. Ωστόσο η έρευνα του ΣΔΟΕ είχε δείξει ότι οι δαπάνες αυτές (47,6 εκατ. σε δραχμές) ουδέποτε είχαν γίνει και η εταιρεία που φερόταν να τα έχει εκδώσει αγνοούσε την ύπαρξή τους.

Διαβάστηκε 1567 φορές
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter