Breaking News
Η καταγωγή των ζυμαρικών - Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 09:38
Κίνα: internet με όρους και λογοκρισία! - Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 09:42
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 12:45

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εταιρείας Ιατρικών Σπουδών

Γράφτηκε από τον 

iatrikes-spoudesΑγαπητοί Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλούμε να συμμετάσχετε στη διοργάνωση του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Εταιρείας Ιατρικών Σπουδών με τίτλο «Τι νεότερο στην Ιατρική», που φέτος έχει ως βασικό θέμα «Πώς η τεχνολογική εξέλιξη αναδομεί την ιατρική φροντίδα».

Η πανελλαδικής εμβέλειας αυτή επιστημονική εκδήλωση αποτελεί τη μετεξέλιξη των γνωστών σε όλους και καθιερωμένων από το 1986 ετήσιων ημερίδων με ανάλογο τίτλο και θέμα «Τι νεότερο στην Ιατρική» που αποτέλεσε ένα θεσμό για τα επιστημονικά δρώμενα της χώρας μας.

Η Εταιρεία Ιατρικών Σπουδών, όπως γνωρίζετε, αποτελεί μία από τις εγκυρότερες και παλαιότερες επιστημονικές ιατρικές εταιρείες της χώρας (ιδρύθηκε το 1960 από το Σώμα Ελλήνων Υφηγητών Ιατρικής) και η συμβολή της στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης αλλά και στην εκπαίδευση και επιμόρφωση γενεών ιατρών υπήρξε καθοριστική. 

Ιδιαίτερα το περιοδικό «Ιατρική» που εκδίδεται από την Ε.Ι.Σ. συνεχώς από το 1961 και βρίσκεται ήδη στον 102ο τόμο του, θεωρείται δικαιολογημένα, πιστεύω, το εγκυρότερο και συνεπέστερο ελληνικό ιατρικό περιοδικό με το μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων συνδρομητών. Ιστορικά υπήρξε το πρώτο που επέβαλε στη χώρα μας τη δημοσίευση επιστημονικών εργασιών στην απλή καθαρεύουσα και καθιέρωσε την ανώνυμη κρίση των εργασιών που υποβάλλονται από δύο ανεξάρτητους κριτές, γεγονός που εξασφαλίζει τη διαφάνεια και το υψηλό επιστημονικό επίπεδό τους. 

Εξάλλου, η Εταιρεία Ιατρικών Σπουδών υπήρξε πρωτοπόρος με τη δημιουργία της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων «Κέντρο Ελληνικής Ιατρικής Πληροφόρησης, Ορολογίας και Τεκμηρίωσης – ΙΑΤΡΟΤΕΚ», η οποία βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών, όπου τεκμηριώνονται τα εγκυρότερα  ελληνικά ιατρικά περιοδικά και μπορεί ο Έλληνας ιατρός να αναζητά τη σύγχρονη ελληνική ιατρική βιβλιογραφία.

Η οργάνωση από πολλών ετών και των ετησίων ημερίδων της Ε.Ι.Σ. με θέμα «Τι νεότερο στην Ιατρική» αποτέλεσε σημαντική συμβολή στην επιμόρφωση των Ελλήνων ιατρών όλων των ειδικοτήτων καθώς στις ημερίδες αυτές αυστηρά επιλεγμένοι ομιλητές ανέπτυξαν επίκαιρα θέματα ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος και οι εισηγήσεις τους δημοσιεύθηκαν στην «ΙΑΤΡΙΚΗ». Οι σύγχρονες εξελίξεις σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες και στη βιοτεχνολογία, καθώς και οι ηθικοί προβληματισμοί που προκύπτουν ολοένα και συχνότερα στην καθημερινή άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος, κατέστησαν αναγκαία τα τελευταία χρόνια τη μετεξέλιξη και επέκταση του «Τι νεότερο στην Ιατρική» σε μορφή Ιατρικού Συνεδρίου και ήδη τα τρία πρώτα Πανελλήνια Συνέδρια σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία. Με τα ετήσια αυτά Συνέδρια υπάρχει η ευκαιρία ευρύτερης επιλογής θεμάτων και ομιλητών, πληρέστερης ενημέρωσης των συνέδρων και γόνιμης συζήτησης με τους εισηγητές. Ταυτόχρονα, όμως, δίδεται η δυνατότητα σε νεότερους συναδέλφους να παρουσιάσουν τις επιστημονικές τους εργασίες υπό μορφήν επιλεγμένων προφορικών ή αναρτημένων ανακοινώσεων και  οι σημαντικότερες από αυτές θα δημοσιευτούν κατόπιν κρίσεως στην «Ιατρική». 

Ιδιαίτερα εφέτος, στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο, στο πλαίσιο του προβληματισμού «Πώς η τεχνολογική εξέλιξη αναδομεί την ιατρική φροντίδα», η θεματολογία περιλαμβάνει αναφορές για τα νέα φάρμακα και τη βελτίωση που επιφέρουν στη θεραπεία, για τις νέες τεχνολογίες στη διαγνωστική και θεραπευτική φαρέτρα, για την οργάνωση και χρηματοδότηση των Συστημάτων Υγείας και τη διαχείριση της ιατρικής πληροφορίας, αλλά και το οξυνόμενο πρόβλημα της ιατρικής αστικής ευθύνης, που από κοινού έχουν ως αποτέλεσμα δομικές μεταβολές του όλου συστήματος παροχής ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας στη χώρα μας.

Για τους φοιτητές είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται να καταβάλουν κάποιο χρηματικό αντίτιμο.
  
Οι φοιτητές θα πρέπει  να προσκομίσουν αντίγραφο της φοιτητικής τους ταυτότητας στη Γραμματεία του συνεδρίου για την είσοδο στον συνεδριακό χώρο και την παραλαβή του συνεδριακού υλικού.  
 
Παρακαλούμε σημειώσετε ότι οι προεγγραφές θα πραγματοποιούνται online μέχρι τις 21 Νοεμβρίου 2014. 
 
Μετά τις 21 Νοεμβρίου 2014, η εγγραφή σας θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου. 
 
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ώρες λειτουργίας της Γραμματείας θα ανακοινωθούν αρχές Οκτωβρίου.
 
Το δικαίωμα συμμετοχής περιλαμβάνει:
  • Συμμετοχή στην Εναρκτήρια Τελετή και τη Δεξίωση Υποδοχής
  • Παρακολούθηση όλων των εργασιών του Συνεδρίου
  • Είσοδο στον εκθεσιακό χώρο
  • Συνεδριακό υλικό (πρόγραμμα, τσάντα, κάρτα εισόδου)
  • Πιστοποιητικό Συμμετοχής
  • Καφέ στη διάρκεια των διαλειμμάτων του Συνεδρίου


Αγαπητοί συνάδελφοι, πιστεύοντας ότι θα πλαισιώσετε ένθερμα τη φιλόδοξη αλλά και επίπονη αυτή προσπάθεια της Ε.Ι.Σ., σας καλώ να συμβάλλετε με την ενεργό συμμετοχή σας στην επιτυχία του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου «Τι νεότερο στην Ιατρική».

Με θερμούς συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος του Δ. Σ. και Συνεδρίου της Ε.Ι.Σ.

Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός

Αμ. Επικ. Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών
Διευθυντής Χειρουργός Νοσοκομείου «Αγ. Σάββας»

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πανελλήνια Συνάντηση για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση

Διαβάστηκε 1731 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 13:13
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter