Breaking News
Η καταγωγή των ζυμαρικών - Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 09:38
Κίνα: internet με όρους και λογοκρισία! - Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 09:42
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012 13:53

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ 04 – 08/09/2012

Γράφτηκε από  Τζένη

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ 04 – 08/09/2012  ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ – Σίνα 31

Ο Σύνδεσμος καθηγητών γαλλικής γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και το μορφωτικό τμήμα της Γαλλικής Πρεσβείας (Γαλλικό Ινστιτούτο στην Ελλάδα) διοργανώνουν το καθιερωμένο ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο για καθηγητές γαλλικής γλώσσας. Το σεμινάριο, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολισμού και Αθλητισμού αποτελείται από μια σειρά επιμορφωτικών εργαστηρίων και είναι σημείο ανταλλαγής παιδαγωγικών πρακτικών μεταξύ των εκπαιδευτικών. Οι εργασίες του, μεταξύ των οποίων περίπου 50 επιμορφωτικά εργαστήρια,  θα διαρκέσουν από τις 4 έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2012 και θα λάβουν χώρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών .

Περισσότεροι από 300 εκπαιδευτικοί αναμένονται σ’ αυτό το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού, που συγκεντρώνει κοινό από όλη τη χώρα, από το δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα. Πρόκειται για καθηγητές γαλλικής που επιμορφωθούν αλλά και να ενημερωθούν για όλες τις παιδαγωγικές καινοτομίες και η συμμετοχή τους έχει στόχο την δραστηριοποίηση των μαθητών τους, από τις τάξεις του δημοτικού μέχρι και τους φοιτητές των πανεπιστημιακών σχολών . Να σημειωθεί πως την περσινή χρονιά η συμμετοχή των καθηγητών στο εν λόγω σεμινάριο ήταν εξαιρετικά υψηλή για τα δεδομένα μιας κοινωνίας σε κρίση. (γύρω στους 400 εκπαιδευτικούς)

Θεματική σεμιναρίου: Διαχείριση διαφορετικότητας σχολικού πληθυσμού στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα

Πρόκειται για την παρουσίαση συγκεκριμένων παιδαγωγικών κατευθύνσεων στους καθηγητές που καλούνται να διδάξουν σε τάξεις με μαθητές διαβαθμισμένης προόδου. Προσφέρονται, επίσης, εργαστήρια εξοικείωσης με τη χρήση νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας και την προώθηση της δημιουργικότητας μαθητή κι εκπαιδευτικού.

Τα «ατού» του σεμιναρίου:

-          Έναρξη των εργασιών από τον Υφυπουργό Παιδείας, κο Θεόδωρο Παπαθεοδώρου και τον Γάλλο Πρέσβη, κο Jean Loup Kuhn Delforge.

-          Διαλέξεις με θέμα τη σχολική διαφορετικότητα :

κυρία Πηνελόπη Καλλιαμπέτσου Κορακά, ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών

κυρία Viviane Marzouk, επιμορφώτρια στο Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο του Montpellier.

-          Πληροφορίες για εκπαιδευτικά ταξίδια, σχολικές ανταλλαγές ( ΙΚΥ, TV5 monde> δωρεάν πλέον γαλλόφωνη τηλεόραση στην Ελλάδα)

-          Επιμορφωτικά εργαστήρια από 45 περίπου εξειδικευμένους Έλληνες και Γάλλους εισηγητές, καθώς και από τις σχολικές συμβούλους .

-          Ημέρα Γαλλικού Διδακτικού βιβλίου: 8-9-2012 : παρουσίαση νέων μεθόδων από εκδοτικούς οίκους που δραστηριοποιούνται στο χώρο .

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ιστοσελίδα γαλλικού ινστιτούτου: : http://www.ifa.gr/index.php/fr/langue-francaise/seminaires-et-colloques

Ιστοσελίδα Συνδέσμου Καθηγητών γαλλικής: www.apf.gr

Δέσποινα Μαυροματάκη, Πρόεδρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατερίνα Τσιχλή, Γεν.γραμματέας  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστηκε 2171 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012 14:35
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter