Breaking News
Η καταγωγή των ζυμαρικών - Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 09:38
Κίνα: internet με όρους και λογοκρισία! - Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 09:42
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2013 13:56

Και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ σε διαθεσιμότητα!

Γράφτηκε από τον 

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε τη λίστα με τους 2.122 εκπαιδευτικούς που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα. Ανάμεσα τους και ο αρχισυνδικαλιστής πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Θέμης Κοτσιφάκης. Μετά από αυτό το γεγονός προέβη σε ανακοίνωση μέσω του blog του. Ο κ. Κοτσιφάκης κάνει λόγο για «έγκλημα» που φέρει την υπογραφή των 153 βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αφού με τον τρόπο αυτό «διαλύεται η εργασιακή και οικογενειακή ζωή» (των εργαζομένων) αλλά και των οικογενειών χιλιάδων μαθητών ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ που θα αναγκαστούν να ακριβοπληρώσουν κάποιο ιδιωτικό σχολείο προκειμένου να σπουδάσουν πάνω σε κάποια ειδικότητα, όπως αυτή του κομμωτή ή του υδραυλικού, αφού δεν θα τις βρίσκουν στο δημόσιο σχολείο:

Η λίστα με τις 52 ειδικότητες που καταργούνται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση

"2.122 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μπαίνουμε σήμερα σε διαθεσιμότητα και στον προθάλαμο της απόλυσης, ελέω μιας ανηλεούς κυβέρνησης και της τρόικας.

302 έμπειροι και προσοντούχοι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται σε διοικητικούς υπαλλήλους.

Το 33% των μαθητών (πάνω από 20.000 ανά έτος) στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ δεν θα βρίσκουν τις ειδικότητες που θα ήθελαν να σπουδάσουν στο δημόσιο σχολείο.

829 πολυδάπανα εργαστήρια στα τεχνικά σχολεία θα αχρηστευτούν.

Οι ιδιώτες σχολάρχες θριαμβολογούν. Δεν θα ξεχνούν να καλούν σε όλα τα εγκαίνια των νέων τμημάτων τους τον Υπουργό Παιδείας. Ίσως τον ανακηρύξουν και επίτιμο ευεργέτη τους.

153 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έβαλαν την υπογραφή στο έγκλημα. Κατά των 2122 εκπαιδευτικών (αλλά και των 302), των οποίων διαλύεται η εργασιακή και οικογενειακή ζωή. Κατά των χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους. Άλλωστε ποιος νοιάζεται για τα φτωχά παιδιά του λαού μας; Τα δικά τους παιδιά δεν σπουδάζουν  στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ….  Ήδη μετράμε  την απώλεια της συνάδελφου μας από τη Λάρισα, που είναι θύμα αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

Σήμερα, 31-7-13, ο Υπουργός Παιδείας, περήφανος ότι πράττει το εθνικό του καθήκον (να εξευμενιστούν οι Ευρωπαίοι τοκογλύφοι και οι ντόπιοι σφογγοκωλάριοί τους),  υπογράφει τη διαπιστωτική μας πράξη για την απόλυση 2.122 εκπαιδευτικών.

Όμως δεν κλαίμε. Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Δεν υποχωρούμε.

Και οι 2.424 παραμένουν συνάδελφοι μας εκπαιδευτικοί. Θα επιβάλουμε με κάθε μέσο την επαναφορά τους στη εκπαιδευτική τους θέση. Κανείς δεν είναι μόνος. Όλοι θα είμαστε από την 1η Σεπτέμβρη στα σχολεία.

Είμαστε μια μεγάλη αγκαλιά εργαζομένων που καθημερινά αγωνιούμε για αυτό που λέγεται εκπαίδευση (τι καταλαβαίνουν άραγε οι Υπουργοί, οι τροϊκανοί και οι υπηρέτες τους από αυτή την θεσπέσια διαδικασία;), και μαζί με τους μαθητές μας, μαζί με τους γονείς τους, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, θα τους αναγκάσουμε με τους αγώνες μας να αποχωρήσουν.

Και τότε εμείς, ο λαός αυτής της χώρας, θα υπογράψουμε τη δική τους διαπιστωτική πράξη, την πράξη της ανατροπής τους. Και αυτή η ώρα είναι κοντά."

Κοτσιφάκης Θέμης

Πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Διαβάστηκε 2334 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2013 19:33
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter