Breaking News
Η καταγωγή των ζυμαρικών - Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 09:38
Κίνα: internet με όρους και λογοκρισία! - Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 09:42
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 14:35

Ημερίδα για τον τραυλισμό με θέμα: «Τραυλισμός: μία διαταραχή πολλά πρόσωπα»

Γράφτηκε από τον 

H Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος για τις Διαταραχές της Ροής της Ομιλίας (ΟΕΕ) του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών σε συνεργασία με την «Πρωτοβουλία Προσώπων που Τραυλίζουν» διοργανώνουν ημερίδα για τον τραυλισμό με θέμα:

«Τραυλισμός: μία διαταραχή πολλά πρόσωπα»

ΑΘΗΝΑ:   Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, 2011

Αμφιθέατρο Σχολής Μωραΐτη

Ώρες:  08:30 – 15:00

Είσοδος Ελεύθερη

 

 

Στόχοι της ημερίδας είναι:

  • η ενημέρωση για τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τον Τραυλισμό: φορέων ψυχικής υγείας, λογοθεραπευτών και συναφών ειδικοτήτων ψυχικής υγείας, παιδιάτρων, εκπαιδευτικών και σπουδαστών τμημάτων παιδαγωγικών επιστημών και επιστημών του ανθρώπου.
  • η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωσή των γονιών παιδιών που τραυλίζουν και των εφήβων - ενηλίκων που τραυλίζουν σχετικά με τον τραυλισμό και τους σύγχρονους τρόπους παρέμβασης.
  • η υποστήριξη της «Πρωτοβουλίας των Προσώπων που Τραυλίζουν» για τη δημιουργία πανελλαδικού σωματείου για τον τραυλισμό, κατά τα πρότυπα αντιστοίχων σωματείων του εξωτερικού.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες σχετικά με τη φύση του τραυλισμού, την αιτιολογία του, την πορεία εξέλιξης αλλά και τους τρόπους παρέμβασης στην προσχολική, σχολική ηλικία και στους ενηλίκους. Πρόσωπα που τραυλίζουν και γονείς παιδιών που έχουν αντιμετωπίσει ή συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τραυλισμό θα παρουσιάσουν την δική τους εμπειρία και θα ενημερώσουν το κοινό για την πρωτοβουλία δημιουργίας οργανωμένου πανελλαδικού σωματείου. Εκτός των  εισηγήσεων ειδικευμένοι θεραπευτές θα απαντήσουν σε ερωτήματα του κοινού στα πλαίσια μιας διαδραστικής συζήτησης.

Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο κ. Kurt Eggers  καθηγητής στο πανεπιστήμιο Lessius του Βελγίου και υπεύθυνος του προγράμματος European Clinical Specialization in Fluency Disorders.  Μεταξύ των Ελλήνων ομιλητών συμμετέχουν: Ελένη Μητροπούλου, Θεόδωρος Μπαλτάς, Κατερίνα Ντούρου, Ειρήνη Πετράκη, Γιώργος Φούρλας, Νίκος Χριστοδουλίδης, Μιρέλα Χωριανοπούλου.

Η προβολή της ημερίδας θα γίνει (α) ηλεκτρονικά (β) μέσω εντύπων και (γ) μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε διάφορα σημεία - πόλεις ανά την Ελλάδα, όπου υπάρχει εκπροσώπηση - δικτύωση μέσω των μελών του συλλόγου που έχουν αναλάβει την διοργάνωσή της.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη  στα πλαίσια της  προσπάθειας συνεισφοράς του  Πανελληνίου  Συλλόγου Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών στην  επιμόρφωση των επαγγελματιών ψυχικής υγείας και στην ενημέρωση της κοινότητας.

Την επιστημονική οργάνωση της Ημερίδας υλοποίησε η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος για τις Διαταραχές της Ροής της Ομιλίας (ΟΕΕ) του ΠΣΛ μέλη της οποία είναι: Γιαννακάκη Καλλιόπη, Καλαϊτζίδου Κατερίνα, Μαρούσος Δημήτρης, Μητροπούλου Ελένη, Χριστοδουλίδης Νίκος, Ντούρου Κατερίνα, Χωριανοπούλου Μιρέλα και ο Συντονιστής της ΟΕΕ Φούρλας Γιώργος

* Ένα στα είκοσι παιδιά προσχολικής ηλικίας (5%) εμφανίζουν για κάποιο χρονικό διάστημα δυσχέρεια στη ροή της ομιλίας. Από αυτά, το 1% (περίπου 100.000 άνθρωποι στην Ελλάδα) θα εδραιώσει έναν μόνιμο τραυλισμό, έναν τραυλισμό ο οποίος τα συνοδεύει σε  όλη τους τη σχολική και ενήλικη ζωή. Ο τραυλισμός εκδηλώνεται λεκτικά κυρίως με κολλήματα, επαναλήψεις συλλαβών, λέξεων και φράσεων, επιμηκύνσεις φθόγγων και ορισμένες φορές με αντανακλαστικές συσπάσεις (τικ) των μυών του προσώπου και του σώματος. Συναισθηματικά ο τραυλισμός εκδηλώνεται με αισθήματα μειονεξίας, ντροπής και απόρριψης, φόβο και αποφυγή της λεκτικής επικοινωνίας. Σε σοβαρές περιπτώσεις οδηγεί  σε σχεδόν πλήρη απομόνωση και σιωπή, ορισμένες φορές και σε ακραίες αντιδράσεις απόγνωσης. Κοινωνικά τα πρόσωπα που τραυλίζουν γίνονται συχνά αντικείμενο κοροϊδίας, απομονώνονται, αποκλείονται από επαγγελματικές θέσεις και ο κοινωνικός τους ρόλος προσδιορίζεται από τη διαταραχή τους και όχι από την αξία του προσώπου τους.

περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ!

Διαβάστηκε 3323 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011 03:54
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter