Breaking News
Η καταγωγή των ζυμαρικών - Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 09:38
Κίνα: internet με όρους και λογοκρισία! - Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 09:42
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 20:02

Top δεξιότητες για εύρεση ιδανικής εργασίας

Γράφτηκε από τον 

english-skills-jobΟι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής απαιτούν συνεχώς την απόκτηση νέων δεξιοτήτων ή την εξέλιξή τους. Δεν αρκεί πλέον η απόκτηση ενός πτυχίου χωρίς την παράλληλη ενασχόληση με το αντικείμενο σπουδών. Δεν αρκούν μόνο τα μαθήματα Αγγλικών που παρακολουθούσαμε ως μαθητές εάν ταυτόχρονα δεν υπάρχει τριβή και χρήση της γλώσσας. Στις ημέρες μας απαιτούνται άριστες επικοινωνιακές δεξιότητες τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο.

Η κατοχή ενός πτυχίου επάρκειας γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών δεν συνεπάγεται απαραίτητα άριστη εξοικείωση με τους υπολογιστές. Χρειάζεται εξάσκηση από μέρους μας ώστε να είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις ενός εργασιακού περιβάλλοντος. Συνεπώς, οφείλουμε να ενημερωνόμαστε συνεχώς για τυχόν νέα προγράμματα είτε νέες τάσεις ή αλλαγές.

Ο εθελοντισμός είναι μία άλλη δραστηριότητα μέσω της οποίας μπορούμε να αποκτήσουμε σημαντικές δεξιότητες για τη μελλοντική μας θέση εργασίας. Δεν είναι χρήσιμος μόνο για προσθήκη στο βιογραφικό μας. Στην πράξη, η συμμετοχή μας σε μία εθελοντική δράση ή μία εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα αποτελεί έναν τρόπο δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερού μας χρόνου. Μέσω του εθελοντισμού εξασκούμαστε στη συνεργατικότητα, στην επικοινωνία μας με ανθρώπους από διαφορετικές  χώρες και πολλές φορές οι ξένες γλώσσες μας εξυπηρετούν σε αυτό. Αποκομίζουμε μοναδικές εμπειρίες  ζωής που ένας πιθανός εργοδότης να εκτιμήσει περισσότερο από ένα πτυχίο.

Η επίλυση γρίφων, σταυρολέξων, το σκάκι και άλλες συναφείς δραστηριότητες μπορεί να φανούν χρήσιμες σε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον καθώς αντιστοιχούν στη δυνατότητά μας να επιλύουμε εργασία προβλήματα, διαφωνίες αλλά ταυτόχρονα να είμαστε διορατικοί και υπομονετικοί.

Η οργανωτικότητα και η δυνατότητα ορισμού προτεραιοτήτων θα εκτιμηθούν δεόντως από τον εργοδότη καθώς αυτό που χρειάζεται είναι οργάνωση και συνοχή όχι μόνο στο χώρο αλλά και στο λόγο. Επιζητά προσωπικό όπου το λακωνίζεις εστί φιλοσοφείν με ικανότητα πειθούς και διαπραγμάτευσης με απώτερο σκοπό την αύξηση του πελατολογίου της εταιρείας και φυσικά των εσόδων της.

Είναι σημαντικό να μπορούμε να προβάλλουμε τον εαυτό μας και τα δυνατά μας σημεία έχοντας αυτοπεποίθηση. Αυτό θα ωφελήσει στη θετική εικόνα που εκπέμπουμε και η αισιοδοξία μας θα ληφθεί υπόψη. Όταν όμως χρειαστεί να εργαστούμε υπό πίεση, εκεί θα πρέπει να διακατεχόμαστε από υπομονή και να οπλιστούμε με ευγένεια .

Όλα μπορούμε να τα πετύχουμε στη ζωή μας εάν έχουμε θέσει στόχους κι έχουμε γερά θεμέλια! Αυτό που μένει είναι να οργανωθεί ο καθένας, να καταγράψει τις απαιτήσεις του εργασιακού περιβάλλοντος και να εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα εφόδια λαμβάνοντας βοήθεια από τους ειδικούς του κάθε τομέα!

 

Διαβάστηκε 2599 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 20:19
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter