Breaking News
Η καταγωγή των ζυμαρικών - Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 09:38
Κίνα: internet με όρους και λογοκρισία! - Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 09:42
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 13:10

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ποιοι αναγγέλλουν την κατάργηση του Ασύλου;

Γράφτηκε από τον 

Το απόγευμα της Δευτέρας, 10 Οκτώβρη, στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης ο Σύλλογος Φοιτητών είχε πάρει απόφαση για παράσταση διαμαρτυρίας στην Γενική Συνέλευση του Τμήματος, που θα συζητούσε το ζήτημα της εξεταστικής περιόδου. Προηγούμενα, οι καθηγητές του τμήματος είχαν πάρει απόφαση να χαθεί η εξεταστική, ενώ είχε γίνει μόνο ΜΙΑ εβδομάδα κατάληψης!

Η εκδικητικότητα αυτή απ’ τη μεριά των καθηγητών και η καταπάτηση κάθε δικαιώματος των φοιτητών στην εξεταστική, που μόνο σκοπό έχει την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων και την τρομοκρατία των φοιτητών, οδήγησε σε μια πολύωρη διαδικασία, με τους φοιτητές να απαιτούν το αυτονόητο: Να εξεταστούν στα μαθήματα που διδάχθηκαν τα δύο προηγούμενα εξάμηνα. Η κινητοποίηση κράτησε μέχρι λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα, με τους καθηγητές να “κόβουν”, τελικά, την εξεταστική.

 

Οι καθηγητές του Φυσικού Ηρακλείου δείχνουν το δρόμο για το πανεπιστήμιο του ΔΝΤ και της Διαμαντοπούλου! Απαγόρευση κάθε αγώνα και κάθε αντίδρασης μέσα στα πανεπιστήμια και παραδειγματική τιμωρία για τους αγωνιζόμενους φοιτητές, που αγωνιούν για το μέλλον τους.

Παράλληλα, αναστάτωση προκάλεσε η παρουσία ομάδας ΔΙΑΣ γύρω απ’ το χώρο του Πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης. Οι φοιτητές υποπτεύθηκαν ότι τους κάλεσαν οι καθηγητές, κάτι το οποίο οι ίδιοι διέψευσαν. Την εμπλοκή της στην παρουσία της αστυνομίας έξω απ’ το άσυλο, διέψευσε και η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ευτυχώς, η μαζική παρουσία των φοιτητών στην κινητοποίηση του Συλλόγου απέτρεψε την παρέμβαση της αστυνομίας και την καταπάτηση του ασύλου.

Παρά τις διαψεύσεις για εισβολή της αστυνομίας στο άσυλο, με έκπληξη διαβάσαμε στο διαδίκτυο τα άρθρα για το γεγονός από διάφορες εφημερίδες και ενημερωτικά site. Οι εντολοδόχοι της κυβέρνησης έτρεξαν να διαστρεβλώσουν την είδηση αυτή και να χαιρετίσουν την εφαρμογή του νέου Νόμου-Πλαίσιο! Τα κυρίαρχα ΜΜΕ δείχνουν για μια ακόμα φορά ότι δεν έχουν στόχο την αντικειμενική ενημέρωση, αλλά την αναπαραγωγή της κυβερνητικής προπαγάνδας, την τρομοκράτηση του αγωνιζόμενου κόσμου και να εφαρμόσουν τις αλλαγές στην συνείδηση του λαού, πριν καν γίνουν πραγματικότητα

Κάποιοι σχετικοί τίτλοι είναι οι παρακάτω:

Το ΒΗΜΑ: Εφαρμογή του νόμου περί ασύλου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ελευθεροτυπία: «Έφοδος» της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

in.gr: Άσυλο τέλος και επισήμως με έφοδο της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Η ανακοίνωση της Πρυτανείας για το θέμα:

Σε απάντηση δημοσιεύματος στο in.gr και την εφημερίδα «το Βήμα», η Πρυτανεία ανακοινώνει ότι οι ακόλουθες πληροφορίες «έφοδο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Τρίτης η αστυνομία, …… και «η αστυνομία πήγε, εισήλθε στο Πανεπιστήμιο αλλά με παρέμβαση του Πρύτανη Ευρ. Στεφάνου δεν συνέλαβε κανέναν αλλά απλά έμεινε στο χώρο για να τον περιφρουρήσει» είναι απολύτως ανακριβείς ως ψευδείς!

Όσον αφορά στην άσκηση αυτεπάγγελτης δίωξης κατά παντός υπευθύνου, των αναφερόντων στα ανωτέρω δημοσιεύματα, ο Πρύτανης ήρθε σε άμεση επαφή με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου η οποία τον διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο είναι επίσης αναληθές.

Από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης

Φαίνεται, πάντως, ξεκάθαρα η βούληση του Υπουργείου και κάθε υποστηρικτή της πολιτικής του να προχωρήσουν στην εφαρμογή του νόμου και την κατάργηση κάθε δημοκρατικής κατάκτησης του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος. Η καταστολή των μαθητικών καταλήψεων, των συνελεύσεων στις πλατείες και ο χημικός πόλεμος στις απεργίες δείχνουν ότι όποιος αντιστέκεται στην ανίερη συμμαχία ΠΑΣΟΚ – ΔΝΤ – ΕΕ είναι στο στόχαστρο. Είναι στο χέρι του φοιτητικού κινήματος να παλέψει για την κατάργηση του νέου νόμου και να αποτρέψει κάθε αντιδραστική αλλαγή στα πανεπιστήμια.

http://edopolytexneio.gr

Διαβάστηκε 1786 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011 03:27
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter