Σχολική προσαρμογή - Ποια η στάση γονέων και εκπαιδευτικών

Η πρώτη, επίσημη έξοδος του παιδιού από το σπίτι σε μια πιο οργανωμένη κοινωνική δομή ακούει στο όνομα "παιδικός σταθμός" ή "νηπιαγωγείο".

Σίγουρα αυτή η πρώτη φορά στο σχολείο αποτελεί μια δύσκολη εμπειρία τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά. Πώς βοηθάμε όμως τα παιδιά να αποδεχτούν τη νέα πραγματικότητα; Ο φόβος του αγνώστου, ο αποχωρισμός από τους γονείς, η νέα κατάσταση, τα νέα πρόσωπα είναι μεν η αρχή μιας νέας και συναρπαστικής φάσης της ζωής τους, αλλά ώσπου να γίνει αυτό συνείδηση, θα χρειαστεί χρόνο και σωστούς τρόπους συμπεριφοράς τόσο από τους γονείς όσο και από τους εκπαιδευτικούς.

Το Infokids.gr, συνεχίζοντας τα δωρεάν σεμινάρια στο πλαίσιο της "Σχολής Γονέων" που υλοποιούνται στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης,  στις 6 Μαϊου, στις 12.00, θα έχει τη χαρά να φιλοξενήσει τις Γρηγορία Σόμπολου, Ψυχολόγο - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια και Τζίνα (Γεωργία) Λιλή, Πτυχιούχο του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, Σύμβουλο γονέων, Ειδικό Προσχολικής Αγωγής, οι οποίες θα μας μιλήσουν για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε ώστε να βοηθήσουμε στην προσαρμογή του παιδιού μας στο νηπιαγωγείο όσο και στην ετοιμότητα του ίδιου του παιδιού.

Αν και κάθε οικογένεια λειτουργεί βάση των δικών τις αναγκών και επιθυμιών,  έρευνες δείχνουν ότι παιδιά που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς είναι πιο αυτάρκη, ανεξάρτητα και κοινωνικά, έχουν πιο πλούσιο λεξιλόγιο και περισσότερες γνώσεις.

Προσαρμογή, άγχος αποχωρισμού, συναισθηματική αγωγή, κριτήρια για τη σωστή επιλογή σχολείου, αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα που θα οδηγήσουν το παιδί στην αποδοχή αρχικά και στην αγάπη - σταδιακά- του νέου του "σπιτιού" θα αποτελέσουν τα βασικά σημεία της ομιλίας που διοργανώνει το infokids.gr στις 6 Μαΐου, στις 12.00.

Κλείστε θέση για το σεμινάριο "Σχολική προσαρμογή - Ποια η στάση του γονιού και ποια του εκπαιδευτικού για την προσαρμογή του παιδιού στο νέο σχολικό περιβάλλον" πραγματοποιώντας την εγγραφή σας στο πεδίο παρακάτω.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Πού: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα

Πότε: Σάββατο 6 Μαΐου 2017, ώρα: 12 το μεσημέρι

 Πώς να εξαφανίσετε το άγχος των εξετάσεων

Ιδιότητες Σεμιναρίου

Έναρξη 06-05-2017
Κόστος Δωρεάν
Χώρος Διοργάνωσης Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Ευχαριστούμε αλλά δεν δεχόμαστε πλέον άλλες εγγραφές για αυτό το σεμινάριο

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter